Idag fick tornet utespottar, superläckert!

mms_img196870442 (MMS)

Idag fick tornet utespottar, superläckert!

IKEA rond två. När vi köpte vårat kök- i m...

IKEA rond två. När vi köpte vårat kök- i mars, var det tre skåpar som saknades. När jag nu skulle åka upp, gjordes ingen regelrätt inventering av sakerna vi hade, utan vi märkte bara att det var tre 40cm underskåp som saknades. Jag handlade dem komplett, med lådor och fronter och allt denna gång. Vi har en himlans massa IKEA lådor nu ;). Så imorgon känns det helt okej att åka upp igen, för jag får igen pengar, känner mig inte bitter på att några skåpluckor var trasiga och behöver bytas. Känns okej, för det blev billigare än jag trodde. Jag kommer även passa på att inhandla garderober och lite förvaring till hallen imorgon.

92cm Nu är alla överskåpen på plats. Om ni...

mms_img-19201973 (MMS)

92cm Nu är alla överskåpen på plats. Om ni ser på bilden är de snedkapade längst bak, det är för att jag ville maximera förvaringen och använda 92cm skåp istället för 70cm. Snickarna börjar bli less på mina speciallösningar. Imorgon hoppas jag att underskåpen kommer på plats, jag ska börja skruva lådor hade jag tänkt. Listerna har lagts under tak för att torka lite, sedan ska de målas, kapas och fästas inne.

Pluggade inte fel en enda gång! Så d så. ...

Pluggade inte fel en enda gång! Så d så. Idag stog IKEA på agendan och vi skulle åka från morgonen. Varken jag eller sambon brukar vara några tjuvsovare, men när jag vaknade var klockan redan kvart över nio!? Det tar en dryg timma att köra till Ikea, så imorgon tar jag med mig kusin V och gör Haparanda osäkert istället. Tror nog att jag ska inhandla någon lampa- armatur också faktiskt =)

Om jag lärt mig nått

mms_img111747400 (MMS)

Om jag lärt mig nått

SMS-inlägg

mms_img372281094 (MMS)

Sambon skruvar trall på sidoprojektet alta...

mms_img177592924 (MMS)

Sambon skruvar trall på sidoprojektet altan, som numera är ihopbyggd med bron. Då räknar vi det inte som sidoprojekt längre va? Jag har spenderat förmiddagen på en gårdsloppis, och jag har mestadels köpt pyssel till syskonbarnen att ha hos mormor. Jag fick även med mig en "vedkorg" hem, som passade bra bredvid kaminen =)

Tänk att jag blir så otålig. Igår skruvade...

Tänk att jag blir så otålig. Igår skruvades köket ihop och jag tycker det känns som en Evighet tills på måndag då det ska börjas sättas upp. Eftersom allting är special på stugan kommer vi kapa överskåpen så att de passar in i snetaket och förhoppningsvis går det också att höja hela köket som jag tänkt mig. Att jag inte sa det innan vi drog elen, kan ställa till med problem... Ett mera allmännt tips är att undvika IKEA- Haparanda,Tornio på söndag. Jag kommer nog inte vara någon fröjd, gillar inte att gå på IKEA allt för mycket i vanliga fall. Nu hormonstinn och foglossning på det, passa er =D Jag ska ladda med frukt, tålamod och positiv energi. Idag ska jag äta massa smörgåstårta på min kusins 30års kalas =)

Golvet blev väldigt bra, och vi är nöjda. ...

mms_img44959683 (MMS)

Golvet blev väldigt bra, och vi är nöjda. Hoppas det slits fint också. Idag har jag och kusin V skruvat kök, ett skåp saknade instruktioner- så det får vänta till sedan. När vi köpte köket i mars, var några skåpar slut på Ikea- jag tror bestämt att det är 3*40 underskåp och ett diskbänksskåp 60 som saknas. Vi hade gjort en fin lista på vilka saker vi inte fick med oss sist. Men vem vet vart den är?

After...

mms_img-15975774 (MMS)

After...

Snart pryder detta vårat golv för andra gå...

mms_img838776336 (MMS)

Snart pryder detta vårat golv för andra gången

Slipningen var det inga problem med, men t...

Slipningen var det inga problem med, men torkningen av dammet sedan! Nu inne på andra varvet damm, tror det räcker sedan. Då blir det lackning!

Blev ingen lackning, andra varvet idag, ti...

Blev ingen lackning, andra varvet idag, tiden fanns inte till. Sambon var tvungen att åka och jobba. Vilket betyder att det inte heller blir att skruva kök imorgon heller. Men på torsdag så kommer min kära kusin V och ska skruva kök tillsammans med mig. Är bara golvet nog torrt kan det nog bli att vi kan ställa ut köksskåpen lite sporadiskt och kolla efter de saknade skåpen. På torsdag- senast fredag får ni se bild på golvet! Idag har det reglas upp för brosteget, skönt att slippa gå på planka när man ska gå in i stugan.

Komma skall

mms_img183891005 (MMS)

Komma skall

Två eller tre? Nu är golvet lackat första ...

Två eller tre? Nu är golvet lackat första varvet =), och snart är det dags för slipning och andra varvet. Två eller tre varv? Vi köpte ut köket redan i vintras- det har lagrads fint här i ladan (varm sovboda) och nu börjar det bli dags att skruva. Jag har haft en tanke att jag gärna hade höjt underskåparna några cm, ingen av oss kommer bli kortare på många år. Så då är det bra med lite bättre arbetsställning när det väl görs nytt. Det känns så nära när köket börjas monteras! Wow, sedan vet jag att vatten och avlopp dröjer ett tag, men ändå! Vi kommer bo kvar här ute i alla fall till månadsskiftet, sedan får vi se hur länge det orkas. Jag hoppas det går bra fram till mitten av september i alla fall, resten blir bara bonus. En sak till om köket, vi köpte allt, men några saker var slut när vi var upp, nu kommer jag inte ihåg vilket/vilka skåp som saknades... Miss! Blir IKEA nästa vecka alltså...

Before...

mms_img-17428895 (MMS)

Before...

Nu står valet mellan furugolv och svartbet...

Nu står valet mellan furugolv och svartbetsat, ändrar mig ungefär var fjärde timma...

Resultatet, en av de minsta Tuulikkivina, ...

mms_img880250446 (MMS)

Resultatet, en av de minsta Tuulikkivina, men absolut stor nog för den lilla stugan! Vi är nöjda =)

På G

mms_img190717359 (MMS)

På G

Imorgon kommer kaminkillen! Nästa sak som ...

Imorgon kommer kaminkillen! Nästa sak som saknas... Våran mattlack som skulle ha blivit beställt för ca 3v sedan har inte kommit till butiken ännu=/ Ev. skulle den komma imorgon, annars vet vi inte hur vi gör...

Hade underlättat om stenen som ska ligga s...

Hade underlättat om stenen som ska ligga stabilt på fundamentet hade varit rak....

Jag har varit så himla nöjd med Tuulikkivi...

mms_img-57489503 (MMS)

Jag har varit så himla nöjd med Tuulikkivin som skulle sättas upp i stugan. Dock är det nolltolerans på fundamentet där den ska sättas upp, får inte skilja en milimeter på den kvadrameter stora ytan!? Nu slipas det för fullt för att kunna få upp den på fredag. Just nu önskar jag att jag valt en annan modell, hoppas den värmer bra. Kanske kanske golvbehandling till helgen!

Tror denna blev för mörk. -Brunsvart

mms_img-48948356 (MMS)

Tror denna blev för mörk. -Brunsvart

Tror denna blev för mörk. -Brunsvart

Tror denna blev för mörk. -Brunsvart

Hur ska denna värma oss i vinter?

mms_img-40274904 (MMS)

Hur ska denna värma oss i vinter?

Stugan by night

mms_img-65603881 (MMS)

Stugan by night

Jag har inte bara huvudbry om golvbets på ...

mms_img-10721608 (MMS)

Jag har inte bara huvudbry om golvbets på dagarna. Idag har det lagts golvvärme och klinkers i hallen, samt gjutits upp för Tuulikkivin. Nu står snart hela kaminen omonterad i bygget (viktigt att ha kaminen i samma miljö som den ska byggas i, någon dag innan montaget).

Valet står nu mellan svart/brun och svart...

mms_img208836439 (MMS)

Valet står nu mellan svart/brun och svart...

Huvudbry om I-lands problem... När vi fick...

Huvudbry om I-lands problem... När vi fick målat väggarna blev det väldigt vitt. Så vitt att vi började tänka om angående färgen på golvet. Vi hade bestämt oss för betsad vit, med mattlack på. Nu har tankarna gått till att kanske betsa det svart, med mattlack på? Vad är bäst till sandstrand, svart hund och spring ut och in? Vi kommer inte kunna leverera något visningshem, så söker mer funktion än snyggt. Men helst båda två i kombination självklart =)

Hide a lite! Eller sisådär tolv stycken i ...

mms_img-91849616 (MMS)

Hide a lite! Eller sisådär tolv stycken i alla

Hide a lite! Eller sisådär tolv stycken i ...

mms_img-91849616 (MMS)

Hide a lite! Eller sisådär tolv stycken i alla

Idag fick jag avtäcka! Vi är grymt nöjda m...

mms_img684860132 (MMS)

Idag fick jag avtäcka! Vi är grymt nöjda med att vi valde merjobbet med de bruna balkarna. Vad snyggt det blev! Annars hade det nog blivit allt för vitt och sterilt. Idag har även trallen lagts på altanen ner mot vattnet, bara plogen kvar. Inte utan att man ångrar att man inte tog ut altanmöblerna...

Då blir det målat varv två =). Ifall det ä...

Då blir det målat varv två =). Ifall det är nog torrt till imorgon kommer elaren då. Ljust var det här! Själv börjar jag jobba, en vecka tills nästa ledighet, så då får jobbarna klara sig på egen hand. Nu är det stora saker som görs på bygget igen (altan, målning, synlig el) och då känns det som att tiden räntar sig. Listningen och det finlirer blev kanonbra, men det tar ju sån TID! Dax att fixa middagen, byebye!

Altanbygge

mms_img-27180968 (MMS)

Altanbygge

Målaren in action!

mms_img195590771 (MMS)

Målaren in action!

Lyckans dag, målaren kom ändå (Min sambo s...

mms_img247968324 (MMS)

Lyckans dag, målaren kom ändå (Min sambo skulle egentligen måla själv). Superlyxigt! Så nu är det grundat och jag längtar så mycket efter att få ta bort täckningen. Det måste vänta till varv 2- på två till tre dagar. Grannarna har förberett för sitt kommande bygge och sprängt i berget bakom deras nuvarande stuga. Det flög sten över 100m!? Alla fönster och tak höll på våra stugor, men grannarnas fick någon spräckt fönsterruta och lite hål i taken. Dunder vilken kraft!