Kräsen?

Jag har insett efter drygt ett års byggande, att jag är en kräsen kund. Kanske inte alltid på varor jag valt, men på service. Vi har handlat det mesta på Lakkapää- Luleå, och jag har favoritpersonal där på alla avdelningar. Det behöver inte alls vara de som kan mest, eller jobbat längst, utan de jag redan berättat hur vi gjort för redan. Som vet "historian" från fundament till rör, timmer till kakel.
Jag har samma sak, en favoritsäljare på en annan butik, men han gav mig rabatt första gången jag handlade där...=). Sånt gillar jag också.
Soffan är på plats ute i nya stugan, helt fantastiskt skönt att sitta skönt och kolla ut över vattnet. Nu längtar jag efter:
rökrör till Tuulikkivin (vet ännu inte hur det stavas),
en nymålad och monterad trapp,
ett golv på loftet som är färdig behandlat..
oj! inkopplat vatten höll jag på att glömma..
Kommer nog inte uppleva allt detta utan att babyn hinner komma, det börjar göra ont att ta sig i och ur båten nu. Att ta sig upp och kissa på natten också (därav det sena blogginlägget). Men det kan dröja hela sex veckor till att babyn kommer så man vet aldrig...*hoppas*
Nu ska jag sova igen, natti natti.

Blocket

Jag är med i en massa köp och sälj sidor på facebook, men ändå där jag själv får sålt saker är på blocket. Vet inte vad det är, men min uppfattning om köparna på fb sidorna är att de vill ha nya saker, inte betala något och helst vill det ha det hemkört också ;)
Idag fick jag sålt mina stolar, annonsen hann vara ute i 4h innan de blev tingade :)
Näst står malmbyråerna, sedan har vi ett litet köksbord och stolar som ska iväg, vi får väl se hur länge energin räcker. Men är det ingen av ni bloggläsare som vill köpa dörrar? En gammal vedlår? Eller något annat? Funderar på att sälja någon av fatboysen också, att köpa tre kanske var lite överilat...

Mitt bord

Så här läckert blev bordet, tanken är som sagt att det ska lackas högblankt sen när det fått torka ihop ordentligt.

Idag har det blivit städ och pysseldag. Jag har fogat köket, satt vinterblommor och lagt ut en massa möbler på blocket. Nu ska jag åka och hälla upp saft på flaskor, märker att jag gruvar mig mer och mer för att åka båt, egentligen inte just att åka, men att ta mig i och ur. Fogarna blir tydligen inte bättre :/
Soffan ska komma ut idag, men vi är oense om vad vi ska ha för soffbord, min sambo vill ha en opraktisk historia med glas från IKEA. Jag gillar inte glas på möbler och får dåndimpen när jag ser folk ta med fingrarna på tex charkdisken på ICA. Äckligt! Jag är ju inget städfreak heller. Vi får se hur det blir, jag har en liten tanke om hur jag skulle vilja ha det, men jag tror inte jag får igenom det...

Flytta hem...

Snickaren har en välförtjänt semester, det är därför vi satsar på att få icke byggrelatetade saker gjorda. Gårdagens IKEAtur var inte bara för inköp av tallrikar och stolar. Vi kompletterade köket (så det snart ska stå helt klart) med ett vinställ, armaturer, lite täckskivor och ett skåp över kylen (special, vad annars).
Ett annat mål i veckan är att vi ska börja städa ut här- göra höst- och flytta hem. Det är drygt tre veckor kvar till babyn är beräknad, och jag har hela tiden sagt att jag inte vill åka båt med värkar. Det är bara 800 m, men blåser det, så guppar det på ganska rejält. Vi behövet ställa i ordning för babyns nedkomst också, bädda, dubbelkolla vagn, kläder mm. Vi handlat mycket saker till stugan, men knappt något till den lilla. Behöver vi komplettera det? Vi är sist att skaffa barn i syskonskarorna men även bland många kompisar, det är bra, för vi har fått ärva mycket.:)
På fredag ska jag i alla fall äta hotellfrukost med gamla tjejgänget Roligt att träffa dem och hinna surra, och gott, fast det blir nog lite jobbigt att vakna och verkligen stiga upp 06,00!?

"flytta in"

Nu har jag börjat flytta in i skåparna. Svårt att veta hur man vill ha det.
Jag ångar nu att jag tog så många=2 40cm överskåp, jag hade behövt det lite bredare för att rymma tallrikar bra.
De nya stolarna är ihop skruvade, och imorgon ska det städas lite för att få undan saker som inte används just nu.
NU ska jag hoppa i kojs och sova ut. Natti natti

Undra varför ingen ställde sig bakom oss i kön?

På väg hem efter en Lååång dag på det stora varuhuset med för få genvägar. Halva jobbet är nu gjort, sedan ska alla saker (utom en påse) packas i båten och köras över.
Vi har bestämt att vi ska sälja stolarna som vi köpte i söndags, extra klädseln vi tittat på på nätet var mer beige än brun=/ passade inte in =(
Som "täckskiva" mot kylskåpet kom jag på att man kunde ha en tapetserad skiva- enda stället som eventuellt kunde ha tapet. Kan nog bli bra.
Här kommer en sned bild varorna i kön


Tredje gången gillt?(nöjd nicke??)

Jag som inte ens är ett stort IKEA fan ska nu åka till happis för tredje gången inom en månad!
Jag hoppas det här blir sista gången på länge- det är det säkert inte, men.

Vittvardethär!

När jag vaknade och äntligen steg upp (9:30) var väggen i köket redan målad.
Så mitt projekt blev bordet. Om ni tänker er en strandad val som ska måla, så tror jag att jag såg ut när jag låg och försökte komma åt i alla skrymslen och vrår på bordet. Första varvet var klart till lunch och nu har jag precis avslutat den sista av de sex nyinköpta stolarna- som hade ekben.
Om jag inte bekvämar till mig så hinner jag i alla fall bordet ett andra varv idag :)

Målning av...

Igår skulle jag sätta mjukfog i köket, när jag börjar tejpa ( läs nästan bli klar) inser jag att en vägg bara är grundmålad (väldigt nöjd över att jag tänkte på det). Jag börjar alltså tejpa för att måla väggen istället för att foga.
Tror ni inte att jag målar med fel färg?! Inte så att jag tog rosa eller grön, jag tog panel-bas-grund vit när jag skulle ha panelgrund vit, eller något sådant. Imorgon (idag) göra om, göra rätt.

Om tiden och framförallt orken finns ska jag även måla stolar och eventuellt bordet.. Annars får det också hamna på listan.

Allt behöver målas, och allt behöver målas minst två gånger.
Fönsterfoder
Dörrfoder
Påbättring sedan sprutmålning, omkring luftpumpen och lite andra ställen
Sidostycken till trappen
Alla pelare till trappen
Bord
Stolar... och säkert en massa ställen jag glömt.

Nu ska jag sova lite mer innan det blir riktig morgon. Söta drömmar!

30års present...

Jag får fortfarande inte bilderna åt rätt håll..=/. Hela blogg.ses redigering är kass nu (eller så är det jag som inte kan hantera den)
Ett års tjat lönade sig, till min 30 års dag byggde mig svärfar mig ett bord.Jag älskar som många vet matlagning, och ordnar gärna middagar. Men om än att hjärterummet är det viktiga, så har jag drömt om ett Stort köksbord.
Bordet bygger nu 220cm, och sedan ska det (förhoppningsvis) kommatill två påbyggnadsskivor a' 55cm. Det ska kunna bli så stort att det lätt ryms 10personer. Igår hittade jag vita stolar som vi båda gillade på en köp och sälj sida på facebook. så 16,30 idag ska vi åka och hämta 6st stolar =). Bordet har fått brunbetsad (som balkarna) skiva och kommer få vita ben! Blir riktigt läckert.
Här är en sned bild på bordet helt obehandlat.

Sep. 13, 2012

Jag får nu upp bilder (ibland) via blogg.se app. Men det spelar ingen roll hur jag försöker så får jag dem inte rätt väg. Om någon vänlig själ vet hur jag ska göra så hojta till.
Här har vi fått upp köksinredningen men än saknas det både fläkt, kakel och beslag. Nästan all listning är klar i stugan och toalett dörren är inhandlad. Vikdörren som ska gå till sovrummet är beställd och har vi tur, kommer den imorgon.

Yey bild- på hallen



Lite bilder!
Här förbereds det för hallskåpar, som ska byggas ihop med köksinredningen.

smsblogg

Smsblogga fungerar inte ännu...
Jag är gode less, får nog skicka iväg ett mail till dem imorgon om det.
Idag blir jag 30 år, och har inte vuxit allt för mycket över natten.
I stugan händer det mycket, köket är inne och det är kaklat och listat =)
Bilderna får ni ta sen byebye

För billig?

Var tydligen väldigt billig på ytterdörrarna- När jag väl fick annonsen rätt (rätt mått ect) så ringde det tre män inom loppet av 45minuter. Nu ska dörrarna få flytta till Haparanda på tisdag.

Ugn och bänkskivor

Nu har jag fått ugen installerad :D, Och jag inser att jag då direkt blir otålig och vill flytta in. NU! Tänk lyckan att jag kommer ha ett kök med arbetsyta och mer skåpar än både hemma och i stugan. Idag har vi lagt upp våra överblivna dörrar på blocket, slump priser:/. men vi inte kommer använda dem så då är det bättre att få en liten slant.

Snart fyller jag 30år- någon större ångest har inte infunnit sig (ännu). Partajet kommer sparas tills nästa sommar, av förståeliga skäl, men lite fika kommer det väl bli i alla fall.

Jag hoppas jag får svar från blogg.se imorgon om smstjänsten kommer komma igång igen. Jag inser nu hur mycket jag använt den.

Bild torka

Eftersom att det inte går med sms inlägg, och jag har alla bilder i mobilen så blir det bildfattigt just nu.
I mobilen har jag dock bilder på det superfina köket! Jag känner mig supernöjd, och ganska otålig på att få det klart. I det här köket kommer jag ha arbetsytor! Jag älskar att laga mat, men två kokplattor, köksbordet som arbetsbänk och inget varmvatten gynnar inte inspirationen.

Ett 7h sent sms inlägg...

Tror ni inte att jag misslyckades med min IKEAplockning igår. Köpte ett skåp fel=(. Som tur så fick jag skåpet levererat hela vägen till antnäs idag =D. Tusen tack Mariann!
Fläkten kom idag, så några minuter i sju var jag på butiken och hämtade ut den. Vi har även fixat socklar och ännu en bänkskiva. 
 
Något jag har funderat över är hur himla dåligt byggvaror är förpackade, sällan som man kan köpa tex en träskiva utan att plasten är trasig. Är det för dålig plast eller är personalen oaksam i sin behandling av varorna?
 
Idag trodde jag min blogg var kapad!? Gick inte att logga in, fick tag på supporten som berättade att de gjorde om lite, därför hade man problem med inloggningen =). Nu ska det bland annat vara bättre att lämna kommentarer, så testa gärna.
Hoppas ni har en trevlig helg allihopa! Vi kommer då jobba på för fullt här ute